Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoon*
Land*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoon*
Land*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Londen

London
London
22 juli 2024

Boeken

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2585

Dagje Londen, dichterbij dan je denkt! Gezellig shoppen in Londen, musea bekijken of de dierentuin bezoeken, het kan allemaal!

Reis details

Dagje Londen, dichterbij dan je denkt!

Gezellig shoppen in Londen, musea bekijken of de dierentuin bezoeken, het kan allemaal! ‘S ochtends vroeg vertrekken we met de bus richting Calais waar we door de tunnel gaan richting Dover Engeland. We rijden door naar eindbestemming Londen. In de buurt van de Big Ben stopt de bus en kan iedereen uitstappen om de stad te gaan verkennen. We blijven 9 uur in Londen waarna we weer richting Nederland rijden via de tunnel. Onderweg krijg je uiteraard koffie en thee.

Londen is de stad van de eindeloze uitstapjes!

Wat is er te doen in 9 uur tijd?

Hieronder de top 10 bezienswaardigheden:

Palace of Westminster & Big Ben

Dit parlementshuis staat aan de oever van de Theems. Oudste stukken van dit gebouw dateren uit 1097. Het telt ongeveer 1100 kamers, 100 trappen en zo’n 3 kilometer aan gangen. In dit enorme gebouw zit ook de 96 meter hoge klokkentoren die sinds 2012 de “Elizabeth Tower” heet. Dit ter ere van het zestig jarige jubileum van de Britse vorstin. In de klokkentoren hangt de 13,7 ton wegende klok “Big Ben”. 

Oxford Street

De meest bekende winkelstraat van Londen is Oxford Street. Je vindt er meer dan 500 winkels met daartussen de grote ketens als Selfridges, Marks & Spencers, Topshop, Zara en het wereldberoemde Harrods. Samen met Regent Street en Bond Street is Oxford Street het shopping hart van Londen. Voor leuke handgemaakte cadeaus, zeldzame lekkernijen en antiek moet je zeker eens Covent Garden bezoeken.

Buckingham Palace

Dit paleis is niet alleen een onderkomen voor de Britse Royals. Het is ook een kunstgalerij, een toeristische attractie en werkplek voor ongeveer 450 personen. De wisseling van de wacht is een ware attractie en kenmerkend voor de Britse Paleizen. Deze ceremonie op het voorplein gebeurt één maal per dag en in de winter om de dag.

National Gallery (museum)

Doordat hier zeer bijzondere werken van bekende personen te bezichtigen zijn, mag dit museum zich tot één van de belangrijkste ter wereld benoemen. Zo is hier een zelfportret van Rembrandt te bezichtigen, Leonardo da Vinci’s “Maria met kind”, Van Goghs en nog zo’n 2000 werken.

Londen Zoo

London Zoo was de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld. De tuin werd geopend in 1828, ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, en werd in 1847 opengesteld voor het publiek. De huidige collectie omvat meer dan 760 verschillende diersoorten. London Zoo is vaak gebruikt als achtergrond voor films en televisieprogramma’s. Het bekendste voorbeeld daarvan is de scène in het reptielenhuis uit de verfilming van Harry Potter en de Steen der Wijzen.

London Eye

Tegenover het Palace of Westminster staat dit enorm hoge reuzenrad aan de zuidelijk oever van de Theems. Een rit duurt ongeveer 30 minuten en biedt zo een spectaculair uitzicht over Londen. Houd wel rekening met lange wachtrijen, zeker als het mooi weer is. Vooraf kaartjes regelen scheelt je tijd.

Tower Bridge

Deze Tower Bridge loopt over de Theems en ligt naast de Tower of London, waar hij ook zijn naam aan heeft te danken. Nog altijd gaat deze brug open voor grote schepen die er door varen. In de Tower Bridge is het mogelijk een tentoonstelling te bezoeken of een rondleiding te nemen. Vanaf de Tower Bridge heb je ook een goed zicht op een ander zeer bijzonder object in Londen, namelijk de City Hall (stadhuis van Londen). Deze heeft door zijn bijzondere vormgeving de bijnaam “onion” (ui).

Soho

Deze multiculturele kleine wijk in Londen heeft veel te bieden. Er zijn veel verschillende soorten restaurant met een diversiteit van smaken. Er is hier dan ook een grote diversiteit aan mensen. Deze smeltkroes van mensen brengt met zich mee dat er altijd beweging is in deze wijk. Hier vindt je veel kleine boetieks, comedy clubs en theaters. Een stuk van Soho heet Chinatown, waar je voornamelijk oosterse restaurants en winkels vindt. 

West End

West End wordt genoemd als dé uitgaanswijk van Londen. Meer bekend is het als “het walhalla” van theater. De meest grote stukken worden gespeeld in dit theater gebied van Londen. Het staat dan ook samen met New York’s Broadway Theater bovenaan als hoogst bereikbare op theater gebied. In dit gebied zijn ook veel bioscopen, clubs, restaurants en hotels.

Tower of London

De Tower of London wordt in de volksmond “de Tower” genoemd. Dit gebouwencomplex heeft nogal wat bestemmingen gehad. Zo is het onder andere een fort, paleis, staatsgevangenis, executieplaats, museum en arsenaal geweest. Vandaag de dag is het vooral de opslagplaats voor de kroonjuwelen van het Brits koningshuis. Er zijn vele tours te boeken.

Offerte aanvragen


    Gereageerd?

    Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.