Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoon*
Land*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
Voornaam*
Achternaam*
Email*
Telefoon*
Land*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Berlijn

Berlijn
Berlijn
22 juli 2024

Boeken

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2606

Berlijn de stad met 2 kanten. Gezellig shoppen in Berlijn, musea bekijken of de dierentuin bezoeken, het kan allemaal!

Reis details

Berlijn de stad met 2 kanten

Gezellig shoppen in Berlijn, musea bekijken of de dierentuin bezoeken, het kan allemaal! ‘S ochtends vroeg vertrekken we met de bus richting Berlijn waar we tegen 11 uur aankomen. In het centrum stapt iedereen uit de bus om de stad te ontdekken. We blijven hier 9 uur waarna we weer teruggaan richting huis. Onderweg krijg je uiteraard koffie en thee.

Wat valt er te doen in Berlijn

Hieronder de top 10, een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden.

Berlijnse Muur

Bij Berlijn denk je al bijna automatisch aan de Berlijnse Muur, een 3,6 meter hoge en ruim 45 kilometer lange betonnen afscheiding tussen West- en Oost-Berlijn. Na de Val van de Muur in 1989 is het bouwwerk vrijwel geheel gesloopt. Op sommige plekken in de stad vind je nog een klein stuk muur. De beste plek om te zien hoe De Muur eruit zag is bij East Side Gallery. Hier staat nog een stuk van 1316 meter muur, die in 1990 beschilderd is door 118 kunstenaars.

Rijksdaggebouw

Het Rijksdaggebouw is het parlementsgebouw van Duitsland. Dit statige bouwwerk dat stamt uit de negentiende eeuw heeft een unieke glazen koepel, waar je als bezoeker doorheen kunt lopen. Onderaan de koepel wordt door middel van een foto-expositie de geschiedenis van Berlijn getoond. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Berlijn. De toegang tot de Reichstag is gratis, maar je moet je wel vooraf registreren.

Brandenburger Tor & Unter den Linden

Aan de Pariser Platz staat de veel gefotografeerde toegangspoort van Berlijn, de Brandenburger Tor. De zeer statige toegangspoort die er nu staat is een tweede versie, die gebouwd is in 1788. De poort staat aan het einde van de praalweg Unter den Linden. Deze laan biedt een schat aan mooie gebouwen zoals de Alte Bibliotheek, het prestigieuze Adlon Hotel en de Berliner Staatsoper. 

Checkpoint Charlie

Tijdens de tweedeling van Berlijn waren er een paar doorgangen, waar je tussen Oost- en West-Berlijn kon reizen. De derde doorgang, Checkpoint Charlie (C is de derde letter van het alfabet), is een belangrijke bezienswaardigheid in Berlijn. Wat je nu ziet is een replica van het oorspronkelijke wachtershuisje tussen de Amerikaanse en de Russische zone. Een bezoek aan deze plek maak je compleet door ook het erbij gelegen Mauermuseum te bezoeken, dat gewijd is aan de Muur.

Potsdamer Platz

Dit drukke plein is altijd een belangrijk verkeersknooppunt in Berlijn geweest. Tijdens W.O. II is de Potsdamer Platz vrijwel geheel verwoest, daarna bouwde men de Muur dwars over het plein heen. Na de hereniging is Potsdamer Platz geheel opnieuw opgebouwd tot het modern vormgegeven plein dat het nu is. Op Potsdamer Platzvind je een paar segmenten van de Berlijnse Muur, één van de vijf overgebleven wachttorens en moderne hoogbouw waaronder het Sony Center. De Potzdamer Platz Arkaden ligt op een steenworp afstand en is een populair overdekt winkelcentrum.

KaDeWe

Shoppen kun je uitstekend in Berlijn. De Friedrichstrasse is de plek waar je veel duurdere winkels ziet. Alexanderplatz is de plek met grote warenhuizen en elektronicazaken. De Duitse vestiging van Galeries Lafayette is een warenhuis die zich vooral richt op de wat duurdere merken. Echt Berlijns is echter KaDeWe, gelegen nabij de drukke Kurfürstendam. Dit is na Harrods in Londen het grootste warenhuis van Europa. Zonder de gratis verstrekte plattegrond van KaDeWe kun je gemakkelijk verloren raken in het immense gebouw.

Slot Charlotteburg

Om het grootste paleis van Berlijn te bezoeken moet je wat moeite doen, omdat Slot Charlotteburg buiten het centrum en niet direct bij een metrostation ligt. Het oorspronkelijke slot stamt uit de zeventiende eeuw, maar is in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd geraakt. Het is daarna hersteld tot het hedendaagse slot dat op alle dagen behalve op maandag open is voor het publiek. Erg fraai is de bijbehorende tuin.

Musea

Een stad vol historie en cultuur betekent dat er ook veel musea te vinden zijn. Wie alle interessante musea wil bezoeken die kan daar gerust meer dan een week voor uit trekken. Daarom een kleine selectie. Een inzicht in het leven in het voormalige Oost-Berlijn krijg je in het DDR-Museum. Het Currywurst museum is gewijd aan de gelijknamige lokale lekkernij. Op het Museuminsel staan het Altes Museum, het Neues Museum, het Pergamonmuseum, het Bode-Museum en de Alte Nationalgalerie.

Berliner Dom

Van alle bouwwerken die in Berlijn staan is de Berliner Dom misschien niet de mooiste, maar als je voor de Dom staat heb je een prachtige fotocompositie met op de achtergrond de kenmerkende 365 meter hoge Fernsehturm. Wie de binnenkant van de Dom bezoekt die kan via wat steile trappen het dak bereiken dat een mooi uitzicht biedt over dit deel van Berlijn.

Tierpark Berlin & Zoologischer Garten Berlin

Twee dierenparken in één centrum? Ja ze zitten op een half uurtje afstand van elkaar met het openbaar vervoer.
Dit komt door de opdeling van Duitsland na de tweede wereldoorlog. De Zoologischer Garten in West-Berlijn was niet of in ieder geval veel moeilijker toegankelijker van de Oost-Duitsers. Daarom werd op 2 juli 1955 in Oost-Berlijn het Tierpark Berlin geopend met enorme dierenverblijven, grote gebouwen en heel veel verschillende diersoorten om zijn buurman maar te overtreffen. Uiteindelijk zijn beide Berlijnse dierentuinen met elkaar gaan samenwerken maar zijn het nog steeds 2 aparte parken met beiden een eigen entree. Beide parken zijn buitengewoon bijzonder en kosten dan ook snel een dag om te bezoeken.

Offerte aanvragen


    Gereageerd?

    Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.